Telefon: +40 (248) 223 237 24/24 Dispecerat / Interventii

Comunicate de presa

COMUNICAT DE PRESA

Protejarea instalatiilor de apa pe timpul sezonului rece

   Societatea APA CANAL 2000 S.A. reaminteste utilizatorilor serviciului de alimentare cu apa ca odata cu sosirea sezonului rece este necesar a se lua masuri de prevenire pentru preîntâmpinarea înghetarii componentelor instalatiei de alimentare cu apa.

   Astfel, în conformitate cu Regulamentul consolidat si armonizat al serviciului public de alimentare cu apa si de canalizare din Aria de competenta a unitatilor administrativ-teritoriale membre ale Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Arges, utilizatorul este obligat sa ia toate masurile necesare pentru asigurarea protectiei si integritatii fizice a caminului de apometru, a contorului/aparatului de masura de apa si a vanelor ce echipeaza bransamentul.

   Orice reparatii si orice înlocuire de contor a carui deteriorare se datoreaza unei functionari anormale în conditii de înghet sunt efectuate de Operator pe cheltuiala exclusiva a utilizatorului.

   Pentru evitarea eventualelor disfunctionalitati ale apometrului si a unor cheltuieli inutile, societatea Apa Canal 2000 recomanda tuturor utilizatorilor serviciului de alimentare cu apa protejarea contoarelor de apa rece cu materiale termoizolante care se înfasoara în jurul conductei de bransament si în jurul apometrului lasând liber cadranul pentru a putea fi citit indexul consumului de apa, iar capacul de protectie al caminului de bransament trebuie sa fie bine închis si protejat.

   În cazul în care aceste masuri nu sunt luate, exista posibilitatea ca apa care trece prin contoare sa înghete, în special în timpul noptii când consumul este redus si viteza de trecere a apei prin contor este mai mica. Acest fenomen nu numai ca blocheaza alimentarea cu apa, dar poate duce si la deteriorarea apometrelor, caz în care acestea vor trebui reparate sau schimbate pe cheltuiala utilizatorilor.

   Verificarea periodica a starii caminului de apometru este importanta!

   În situatia în care apometrul a înghetat, nu se foloseste flacara deschisa si nu se toarna apa fierbinte peste acesta.

   Înainte de sosirea gerului, trebuie verificate si conductele de apa sau robinetii montati pe instalatie, în vederea depistarii/identificarii pierderilor de apa care ar putea duce la înghetarea conductelor.

   Utilizatorii serviciului de alimentare cu apa pot semnala problemele legate de functionarea apometrelor la dispeceratul societatii Apa Canal 2000 S.A., telefon 0248 223 237.

Conducerea societatii Apa Canal 2000 SA Pitesti

Publicat la data: 07.11.2017